fbpx
Seenager

Blog

Vi lever og tænker på fælleskabet hverdag, hver time og hvert minut. Det frivillige fælleskab, hvor du kan melde til og fra, mener vi er måden vi mennesker for mest muligt ud af at nyde de ting som vi omgiver os med. Følg med her på bloggen hvor du vil kunne blive inspireret af livet i fremtidens seenager bofællesskab. 

Første spadestik

Fredag d. 20 august 2021 kl. 15.00 bliver der afholdt første spadestik på grunden, med bla. taler af Rådmand Christoffer Lilleholt, Bygherrer og Totalentreprenør CJ A/S. 

Der vil efter spadestikket være mulighed for, at stille spørgsmål til udlejer vedr. opførelse, lejlighederne, området mm. 

Fredag d. 20. August kl. 15.00
Paarupvej 7-9 5210 Odense NV

Håndværkerene er flyttet ind

Vinteren har meldt sin ankomst i Snestrup, det samme har håndværkerne som har indhegnet området, ved det kommende Snestrup Have. De næste måneder vil de nedtage de eksisterende bygninger, så byggeriet kan påbegyndes i starten af maj måned.

De første 52 lejligheder samt det centrale hus som skal være fælleskabets hjerte, med fællescafe, orangeri samt yoga lokaler og hotelværelser opføres i det næste års tid, så de første beboere kan flytte ind i starten af 2022. 

Enigt byråd siger ja til nyt seniorbofællesskab

Et samlet byråd banede onsdag aften vejen for, at byggeriet af et nyt seniorbofællesskab i den nordvestlige del af byen nu kan sættes i gang.

Efter to offentlige høringsrunder sagde alle byrådspartier ja til en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, og dermed kan de to brødre Henrik og Jesper Nygaard veksle deres ambitioner om at etablere seniorbofællesskabet Snestrup Have til virkelighed. Her får vi flere end 150 boliger, der vil være et meget tillokkende tilbud til ældre og med gode vilkår for et godt fællesskab.

Brødrene har købt Rugårdsvej 286, der tidligere hørte under Tietgenskolen, og på den grund vil de opføre 152 lejligheder på mellem 73 og 107 kvadratmeter fordelt i to- og tre-etagers bygninger og med plads til et 400 kvadratmeter stort, fælles caféhus samt et aktivitetshus med værksteder.
Artikel på Fyens.dk den 20 jan. 2021
af Camilla Maria Ahlmann-Petersen
Læs artikel på Fyens.dk

Snestrup Have kan sætte en spade i jorden i første kvartal af 2021.

Fremtiden for Snestrup Have ser lys ud. Efter at Odense Kommune har afsluttet høringen af den kommende lokalplan for området på Pårupvej 7, er lokalplanarbejdet gået ind i sin sidste fase. Hvis alt går efter tidsplanen, så kan lokalplanen godkendes af Odense Kommune i januar 2021, og derefter kan der udstedes byggetilladelse og byggeriet kan starte op.
Sideløbende med den sidste del af lokalplanarbejdet, afsøges markedet for leverandører og entreprenører, så alt kan være aftalt og være klar, når den endelig byggetilladelse er udstedt.
Snestrup Have kommer i alt til at bestå af 152 lejligheder, som vil være i tre størrelser; 73 m2, 92 m2 og 107 m2., med huslejeniveauer på cirka 8.000, 9.000 og 10.000 pr. måned. De opføres i 3 faser, med cirka 50 lejligheder ad gangen. Første fase vil forventelig være klar til indflytning i foråret 2022.
Er du 55+ og klar til at nyde dit livs efterår i et serviceret fællesskab med ligesindede, så vil Snestrup Have være stedet hvor der naturligt opstår nærhed og glæde.
Tilmeld dig interesselisten

Her bor vi sammen. Hver for sig.

Snestrup Have er en anderledes måde at bo på. Her kan man spise sammen, være fælles om biler og hækkeklipperen. Men man har også hver sin bolig og kan være helt privat, morgen og aften, eller døgnet rundt.
Deltag i de fælles gåture langs langesøstien, nyd et glas rødvin i caféen eller dyrk lidt fitness på de udendørs maskiner. Du kan også bare smække benene op i sofaen, og se din yndlingsserie på Netflix, bag nedrullede gardiner og i joggingdragt. Du bestemmer!
Fællesskabet er frivilligt. Når du vil og når du ikke vil.
Læs mere og tilmeld dig interesselisten

Sådan tegner fremtidens bolig sig..

Det frivillige fællesskab er fremtidens kodeord, siger arkitekt Otto Wagner fra det lokale Odense- arkitektfirma Archidea, som har lagt streg til visionen for Snestrup Have i Tarup-Pårup.
Fællesskabet udspiller sig blandt andet i fælles caféen hvor der er social dining mandage, tirsdage, onsdage og torsdage kl. 18,30. 

En professionel kok tilbereder et lækkert aftensmåltid, med fokus på lokale årstidsbestemt råvarer, den gode livsstil og ikke mindst en fantastisk smag.
Læs mere om projektet

Der er folk til det grove…

Bare rolig: Der er folk til det grove…
Snestrup Have er fremtidens bolig for voksne med mod på livet. Du er +55 og vil bo samme i et fællesskab, men har hver sin bolig, i en ny og gennemført kvalitet. Ingen stor have, men en fantastisk park, som bliver passet og plejet for dig. Ingen vedligeholdelse. Du er fri.
Fri til at engagerer dig i det, du finder værd at gøre.
Som fx Thorkild der vil være med til at nusse om grøntsagerne i orangeriet, for at gøre fællesskabet delvist selvforsynende, eller for at overraske sin kone med friske jordbær og fløde i aften.
Læs mere om projektet

Populære seniorbofællesskaber

Til dig som er mellem 55 og 65 år…. Tænk over det… Du har 20 år eller 30 år foran dig. Det er som tiden fra du var 20, til du blev 50. Det er et enormt spænd af tid. Du kan enten blive suget fast i din sofa, og gå lige så stille i stå. Eller du kan erobre nye horisonter og leve livet.
Hvis du vælger det sidste, og måske sælger parcelhuset med en lille gevinst, så kan du tage hul på et nyt liv i frihed.
Et nyt liv som seenager, hvor yoga, cykelture, rødvinssmagninger, lækker lokal tilberedt mad, rosé på terrassen med udsigt over søen og at nyde duften af nye danske jordbær fra orangeriet, noget af det som er hverdagen, og hvor det at skabe nye sociale bånd er frivilligt, men en åbenbar mulighed.

Det er bare lidt af det, som kan blive din hverdag, hvis du vælger at flytte ind i Snestrup Have.
Læs mere på Fyns.dk

Populære seniorbofællesskaber

Artikel på Fyens.dk om bofælleskaber i Odense.
Også private udlejere har fået øjnene op for de populære seniorbofællesskaber. Et eksempel er pensionsselskabet PFA, der bygger i Gartnerbyen, og et andet er Miljøbo fra Tommerup, der vil omdanne det gamle seminarium i Bolbro til et seniorbofællesskab.

Også i Tarup er der planer om et seniorbofællesskab i privat regi. Brødrene Henrik og Jesper Nygaard har købt Rugårdsvej 286, der tidligere tilhørte Tietgenskolen, med henblik på at skabe et seniorbofællesskab, som de vil kalde Snestrup Have. Ideen er at skabe et nyt og lidt anderledes seniorbofællesskab efter amerikansk forbillede, hvor deleøkonomi og bæredygtighed også er vigtige overskrifter.

Projektet kommer til at indeholde 152 rækkehuse i tre forskellige størrelser på 70, 90 og 100 kvadratmeter og med flere store fælles parkeringspladser. Der vil desuden komme et 400 kvadratmeter stort fælles cafehus og et aktivitetshus, hvor der kan være forskellige værksteder, haveredskaber og andet.
Læs mere på Fyns.dk

Parken ved landbrugsskolen

Parken på den gamle landbrugsskole, nu Tietgen KompetenceCenter har smukke landskabelige karakterer. Den er med dens store gamle ege- og bøgetræer et grønt åndehul i et parcelhus kvarter, som mange andre området misunder.
Snestrup Have ser det som et stort aktiv, at området hvor de kommende boliger bliver opført kan videreføre parkens karakter med de grønne stræk og græsser. Der anlægges zoner med klippet græs og høje græsser som staudegræsser og engblanding og på det grønne græstæppe plantes enkelte solitære træer af eg og bøg og andre områder med buske.
Her er højt til himlen, og frihed til at nyde livet som det bør leves i livets sensommer.

Delebiler på el er fremtiden

Delebiler giver mindre bøvl og stor fleksibilitet. Snestrup Have har bl.a. som sin vision at bidrage til bæredygtighed i hverdagen. Det gøres på mange måder, og en af dem er at man deles om ting som ikke benyttes døgnet rundt.  Delebiler er de sidste år blevet mere og mere populære, og særligt i de 4 største byer i Danmark. Hvis du kan sætte flueben ved disse 3 ting, så vil en delebil være en god løsning, enten som nummer 1 bil, eller som nummer 2 bil:
• Kører under 15.000 km. pr år
• Ikke er afhængig af bil til og fra arbejde
• Kan planlægge et par dage i forvejen eller er fleksibel
Du kan læse meget mere om delebiler på denne side: 
Læs mere om delebiler

Succes historie fra Skibhus Skovly

Vi talte med Vagn Jacobsen for en uges tid siden, og han og hans kone, er i 2017 flyttet ind i et traditionelt Seniorbofælleskab, nemlig Skibhus Skovly, Odense C. Han fortæller at det er noget af det bedste de har gjort for hinanden, nogensinde. De havde boet i hus i mange år, og ikke fordi de på nogen måde er svagelige, men de var ved at blive træk af det med græs og hæk osv. De solgte deres hus ret hurtigt, og var så heldige at få en 1. sals 90 m2 lejlighed med altan i Skibhus Skovly. Her bor 24 beboere i samlet 16 boliger.
Han fortæller at det bedste ved det hele, er det sociale, det er simpelthen bare ”skide hyggeligt”, som han siger. Ved Skt. Hans tænder de et lille bål, spiser grill mad, og synger et par sange sammen. Og der er næsten altid fuld opbakning ved de sociale arrangementer. I år er 22 ud af 24 tilmeldte til Skt. Hans festen.
I maj 2019 skrev TV2FYN en artikel om netop Skibhus Skovly.

Forfatteren Max Pedersens eksperiment 

Hvorfor overvejer andre et bofællesskab, som deres boform, når ungerne er fløjet fra reden?

En ny bog, Det store eksperiment, er uundværlig læsning, for alle der overvejer at etablere eller bo i et seniorbofællesskab. Gennem interview med en lang række beboere får læseren indtryk af, hvorfor boformen kan fejre 25-års jubilæum i Danmark. Bogen viser, at boformen tiltrækker seniorer fra mange dele af samfundet, og at dem som kaster sig ud i den, er godt tilfredse. I filmen her besøger forfatteren Max Pedersen et bofællesskab i Måløv.
Se video af Max Pedersen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram